Menu Tygodniowe
-
Poniedziałek
Zupa pomidorowa z makaronem,
Filet drobiowy pod serową pierzynką z ziemniakami i surówką
-
Wtorek
Zupa zacierkowa,
Placek po zbójnicku
-
Środa
Zupa porowa,
Gyros z frytkami i surówką
-
Czwartek
Krem brokułowy,
Pulpety wieprzowe w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami z ryżem i surówką
-
Piątek
Zupa grochowa,
Kotlet jajeczny z ziemniakami i surówką lub kotlet schabowy z ziemniakami i surówką
Przystawki
-
Tatar wołowy
-
Serki góralskie na ciepło z żurawiną
-
Śledź po tatarsku
Zupy
-
Flaki
-
Rosół
-
Rosół porcja mini
-
Krem pomidorowy z grzankami
-
Żurek
-
Zupa dnia
Sałatki
-
Sałatka z serem camembert
smażony camembert z żurawiną, mix sałat, cebula, pomidor, słonecznik, granat, sos vinegret -
Sałatka z kurczakiem
kawałki tuńczyka, jajko, roszponka, cebula czerwona, pomidorki koktajlowe, słonecznik, sos czosnkowy
Dania Główne
-
Bitki z jelenia
w sosie myśliwskim, kładziaki, ćwikła -
Kotlet schabowy
ziemniaki puree, kapusta zasmażana -
Filet z kurczaka
talarki ziemniaczane, surówka -
Pierś z indyka
w sosie żurawinowym, ziołowe puree, surówka -
Placek po węgiersku
-
Pierogi ruskie (10 szt.)
-
Pierogi z mięsem (10 szt.)
-
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
kluski śląskie, buraczki -
Polędwiczki grzybowe w sosie musztardowym
kluski śląskie, buraczki -
Kotlet szlachcica
ziemniaki opiekane, zestaw surówek -
Fuczki - Bieszczadzkie placki
z kapusty kiszonej, sos czosnkowy -
Makaron Tagliatelle
w wędzonym sosie śmietanowym z pesto -
Golonka na kapuście
ziemniaki opiekane, chrzan i musztarda -
Triolka pierogowa
z bryndzą i trzema okrasami (śmietana, cebula zasmażana, papryka z czosnkiem) -
Pieczony filet z łososia
kasza kuskus, warzywa na parze -
Nuggetsy z kurczaka
frytki, surówka -
Naleśniki z dżemem 2 szt.
-
Naleśniki z serem 2 szt.
-
Swojska deska
kaszanka, kiełbasa z cebulką, chleb swojski, ogórek kiszony
Desery
-
Szarlotka z lodami
-
Deser dnia
Napoje zimne
-
Coca Cola 250ml
-
Coca Cola Zero 250ml
-
Fanta 250ml
-
Sprite 250ml
-
Tonic 250ml
-
Sok Cappy pomarańczowy 250ml
-
Sok Cappy grejpfrutowy 250ml
-
Sok Cappy jabłkowy 250ml
-
Sok Cappy multiwitamina 250ml
-
Lemoniada truskawkowa 300ml
-
Lemoniada cytrynowa 300ml
-
Lemoniada cytrynowa 1l
-
Woda gazowana 0,3l
-
Woda niegazowana 0,3l
-
Kompot 400ml
-
Kompot 1l
Burgery
-
Burger wołowy z frytkami
mięso wołowe, ser żółty, sos, sałata rzymska, cebula karmelizowana, ogórek kiszony, pomidor, jalapeno -
Burger drobiowy z frytkami
mięso drobiowe, sos, sałata rzymska, cebula czerwona, pomidor, ogórek kiszony, ananas -
Burger z jelenia z frytkami
zapiekanki
-
Zwykła (pieczarki, ser,sosy,szczypiorek)
-
Hawajska (piecarki, ser,sosy,szynka,ananas,kukurydza,szczypiorek)
-
bezmięsna (pieczarki, ser, pomidor, ogórek, kukurydza, cebula prażona, kukurydza, sosy)
-
góralska (pieczarki, ser, oscypek, bekon, żurawina, szczypiorek, sosy)
Menu sezonowe
-
zupa z soczewicy z morelami
-
zupa dyniowa z powidłami śliwkowymi
-
sałatka z pieczoną dynią
-
ravioli orkiszowe z dynią podane z oliwą truflową i prażonymi pestkami
-
bigos myśliwski z dziczyzną i grzybami z domowym pieczywem
-
gulasz z dziczyzny z kluskami śląskimi z batatów i buraczkami
-
placki z dyni z prażonymi jabłkami z przyprawami korzennymi
-
pierogi z kaczką i żurawiną
-
kopytka z dynią , grillowana pierś z kurczaka z sosem malinowym, mix sałat